| Savanyú csirkezúza receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkezúza (tisztítva, kisebb darabokra vágva) 1 csemegeuborka(vagy pepperoni vagy bármilyen más savanyúság)maradék leve 10 dkg kockázott kolozsvári szalonna(alias bacon)vagy füstölt szalonna 1 fej hagyma 20 dkg gomba (elhagyható) 1/2 üveg csemegeuborka 3 dl tejszín kevés liszt 2-3 babérlevél 2-3 borókabogyó bors szerecsendió Elkészítés: A kiolvasztott szalonnán megfuttatom az apróra vágott hagymát, átpirítom rajta a zúzát és a gombát, és hozzáteszem a csíkokra vágott uborkát, és fölöntöm a savanyúság levével. Megy bele a babér, boróka, őrölt bors, szerecsendió, ha kell só. Lassú tűzön párolom, ha puha, behabarom a kevés liszttel elkevert tejszínnel (lehet tejföl is, persze), átrottyantom, és kész. Ha van, nagyon jót tesz neki egy nagy csokor vágott petrezselyem a végén. Tanácsok: Mi knédlivel ettük, de szerintem rizzsel vagy nokedlivel is finom... Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: anam Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |