| Könnyű paradicsomleves receptLevesek Hozzávalók: 1 nagy doboz sűrített paradicsompüré édesítőszer (tablettás vagy folyékony, főzést bíró) 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olívaolaj tengeri só 1 evőkanálnyi pirospaprika 1 vékony szál sárgarépa zellerzöldje friss petrezselyemzöld Elkészítés: A paradicsompürét felengedem vízzel, megsózom, belepottyantom az édesítőt (ízlés szerint) (kb másfél liter),a zellerzöldet, az apróra reszelt sárgarépát, majd felteszem forrni. Ezalatt a hagymát és a fokhagymár az olajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, felengedem fél dl vízzel, összeforralom. Amikor forr a paradicsomos levesalap, egy szűrőkanállal beleszűröm az ízesített olajat, a sűrűjét kidobom. (Ha szereted a darabos levest, mehet bele ez is.) Végül az egészet összeforralom és frissen apróra vágott petrezselyemmel díszítem. Tanácsok: Ha nem diétás változatot készítesz, tehetsz bele csigatésztát vagy eperlevelet is, az is illik bele. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: rosewood Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |