Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 db tojás
2 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
szerecsendió

Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, megszurkáljuk és héjában megfőzzük. A felvert tojást összekeverjük az alaposan megtisztított, megmosott petrezselyemzölddel, majd ráreszelünk egy kevés szerecsendiót. Ráöntjük az olajat, az egészet összekeverve átforrósítjuk. Addig keverjük a tűzről levéve, amíg krémszerű mártást nem kapunk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a tejfölt, s az így kapott mártást az előzőleg megfőzött, héjától megszabadított, félbevágott burgonyákra öntjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós rakott burgonya » Hagymatokány burgonyával » Burgonyapürében sült tojás » Burgonya alufóliában
» Pikáns halfilé » Bolognai töltött burgonya » Szalonnás burgonyafőzelék » Virsli roston, burgonyával
» Túrós burgonyakrém » Erdélyi burgonya » Burgonyasaláta háziasan » Héjában sült burgonya
» Burgonya héjában sütve » Lecsós burgonyás egytál » Tejfeles paprikás burgonya » Hússal töltött újburgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.