| Pikáns burgonya receptKöretek Hozzávalók: 50 dkg burgonya 1 db tojás 2 dl tejföl 2 evőkanál olaj 1 gerezd fokhagyma petrezselyemzöld szerecsendió Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, megszurkáljuk és héjában megfőzzük. A felvert tojást összekeverjük az alaposan megtisztított, megmosott petrezselyemzölddel, majd ráreszelünk egy kevés szerecsendiót. Ráöntjük az olajat, az egészet összekeverve átforrósítjuk. Addig keverjük a tűzről levéve, amíg krémszerű mártást nem kapunk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a tejfölt, s az így kapott mártást az előzőleg megfőzött, héjától megszabadított, félbevágott burgonyákra öntjük. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |