Tutireceptek.hu fejléc

Fonott kalács vagy briós reggelihez recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1,20 kg liszt
0,15 kg cukor
0,10 kg vaj
0,05 kg élesztő
0,05 kg mazsola
0,015 kg só
4 db tojássárgája
0,65 l tej

Elkészítés:
A tejet felmelegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kávéskanál cukrot, mely ha feloldódott, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyi fakanállal könnyen keverhető.
Ezt a félsűrű kovászt liszttel behintjük és meleg helyre tesszük keleszteni.
Begyúrás előtt a tojást cukorral, vajjal, sóval, keverés közben felmelegítjük, majd beleöntjük a már megkelt kovászba. Elkeverés után hozzátesszük a maradék lisztet és jól kidolgozzuk. Befejezés előtt hozzáadjuk a tisztított mazsolát.
Pihentetés után a tésztát feldaraboljuk, megfonjuk, tojással bekenjük. Sütés e1őtt 10-15 perccel ismét megkenjük.
Meleg sütőtben hőlégkeveréssel (220 C°) sütjük.
Az 1 kg-os vagy ennél nagyobb fonott kalácshoz keményebb tésztát gyúrunk.

Elkészítési idő: 85 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mini fonott kalácsok » Molnárkalács » Medvehagymás-sajtos kalács » Szaharinos kalács
» Mézeskalács 100 db-os » Uzsonnakrémek kalácshoz » Cukrozott minikalácskák » Házi kürtőskalács
» Kelt Ostoros kalács » Csokis-diós fonott kalács » Ostoros kalács » Mézeskalácspuding
» Banános kalács ünnepre » Sonka kalácstésztában » Nagyon puha mézes kalács » Húsvéti kalács (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.