| Ostoros kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 60 dkg liszt 3 tojássárgája 5 ek. olaj 3 ek. cukor 2 dl. landyos tej 5 dkg élesztő 1 kk. só A töltelékhez 25 dkg Rama 20 dkg cukor 4 ek cukrozatlan kakaó Tészta tetejére 1 tojás Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval egy tálba összedolgozzuk, és sima, fényesre dagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyen fél óra alatt a duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a Ramát a cukorral és a kakaóval krémesre keverjük. A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapra borítjuk, és hat egyforma részre osztjuk. A részeket téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a kakaós krémmel. Feltekerjük a téglalapokat, hármat-hármat összefonunk, majd a két kalácsot kivajazott vagy kisütőmargarinozott tepsibe fektetjük, akkor jó, ha a tészta kitölti a tepsit. Negyedóra pihentetés után megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben, közepes lángon (160-180), kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |