Tutireceptek.hu fejléc

Ostoros kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

60 dkg liszt
3 tojássárgája
5 ek. olaj
3 ek. cukor
2 dl. landyos tej
5 dkg élesztő
1 kk. só
A töltelékhez

25 dkg Rama
20 dkg cukor
4 ek cukrozatlan kakaó
Tészta tetejére

1 tojás

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval egy tálba összedolgozzuk, és sima, fényesre dagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyen fél óra alatt a duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a Ramát a cukorral és a kakaóval krémesre keverjük. A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapra borítjuk, és hat egyforma részre osztjuk. A részeket téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a kakaós krémmel. Feltekerjük a téglalapokat, hármat-hármat összefonunk, majd a két kalácsot kivajazott vagy kisütőmargarinozott tepsibe fektetjük, akkor jó, ha a tészta kitölti a tepsit. Negyedóra pihentetés után megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben, közepes lángon (160-180), kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édesség maradék kalácsból » MUFFIN-maradék kalácsból » Foszlós kalács » Kulcsos kalács
» Csokoládés mézeskalács » Aszalt szilvás kalács » Kelt ostoros réteskalács » Uzsonnakrémek kalácshoz
» Fonott kalács(Kata-féle) » Kovászos kalács » Puha mézeskalács » Gyümölcsös kalács
» Mézeskalács ízű joghurt » Kalács(alap tészta) » Foszlós Kalácsok » Métereskalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.