| Sonka kalácstésztában receptTésztafélék Hozzávalók: 2 dkg élesztő 2 evőkanál cukor 1,5 dl tej 40 dkg liszt 2 tojássárgája 5 dkg vaj + a formázáshoz 30 dkg füstölt, főtt sonka só Elkészítés: 1. Az élesztőt langyos tejben kis cukoral futtassa fel. A lisztet, a cukrot, a tojássárgáját és a vajat tegye egy nagyobb tálba, adjon jozzá csipetnyi sót. Ha felfutott az élesztő, öntse rá, és a maradék langyos tej hozzáadásával dolgozza össze. 2. A tésztát alaposan dagassza ki, hogy jó levegős legyen. Letakarva, langyos helyen kelessze a duplájára, majd kicsit gyúrja át, tegye lisztezett deszkára, kissé "lapogassa ki". 3. A sonkát vágja apró kockára, csomagolja a tésztába, nyomkodja össze az illesztékeket, és tegye kivajazott-kilisztezett sütőformába, és meleg helyen kelessze meg kb. 8 percig, majd 160 C-fokra előmelegített sütőben süsse 30-35 percig. Melegen, hidegen egyaránt finom. Tanácsok: Húsvétra nagyon finom és mutatós is. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 721 kcal A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |