| Fóliában sült gombás pulykamáj receptHúsételek Hozzávalók: -80 dkg csiperkegomba, -kb 1 púpozott kiskanál só, -1 csapott evőkanál fekete bors, -vaj, -fél csokor petrezselyem, -1-2 ágacska kakukkfű, bazsalikom és majoranna (ha nincs friss, megteszi fél kávéskanál szárított is) -4 nagy pulykamáj, -vagy 8 db csirkemáj. -vörös,vagy lilahagyma Elkészítés: A gombát megmossuk, vastagonfelszeleteljük és nagyjából a felét 4 nagy, kivajazott alufólialapra terítjük. Megsózzuk, borsozzuk, az apróra vágott fűszerekkel megszórjuk, majd 1-1 felszeletelt pulykamájat ráfektetünk. Erre ismét gombát és fűszereket teszünk. A máj és a gomba közé vékony karikákra vágott vörös- vagy lilahagymát is rakok. Ettől sokkal finomabb lesz. Ezután a fóliát szorosan becsomagoljuk (én még keresztben is szoktam rátenni, hogy a szaft biztosan benn maradjon) és gázsütő 6-os fokozatán a rácsra téve kb 20 perc alatt készre sütöm. Kalóriatartalom: 268 kcal A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |