Tutireceptek.hu fejléc

Fóliában sült gombás pulykamáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-80 dkg csiperkegomba,
-kb 1 púpozott kiskanál só,
-1 csapott evőkanál fekete bors,
-vaj,
-fél csokor petrezselyem,
-1-2 ágacska kakukkfű, bazsalikom és majoranna (ha nincs friss, megteszi fél kávéskanál szárított is)
-4 nagy pulykamáj,
-vagy 8 db csirkemáj.
-vörös,vagy lilahagyma

Elkészítés:
A gombát megmossuk, vastagonfelszeleteljük és nagyjából a felét 4 nagy, kivajazott alufólialapra terítjük.
Megsózzuk, borsozzuk, az apróra vágott fűszerekkel megszórjuk, majd 1-1 felszeletelt pulykamájat ráfektetünk.
Erre ismét gombát és fűszereket teszünk. A máj és a gomba közé vékony karikákra vágott vörös- vagy lilahagymát is rakok. Ettől sokkal finomabb lesz. Ezután a fóliát szorosan becsomagoljuk (én még keresztben is szoktam rátenni, hogy a szaft biztosan benn maradjon) és gázsütő 6-os fokozatán a rácsra téve kb 20 perc alatt készre sütöm.

Kalóriatartalom: 268 kcal

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombásalagút » Gombás töltött tök » Magyaros gombás húsgombóc » Gombás sertésragu
» Gombás-tejfölös pulykamell » Gombás-sajtos krumplitál » Alufóliában sült lazac » Tojásos-gombás krumpli
» Gombás-cukkinis omlett » Gombás masni » Csirkés-gombás palacsinta » Gombás-sajtos bukta
» Gombás padlizsán » Gombás libamáj » Gombás-sajtos karaj » Csirkés-gombás lasagne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.