| Fokhagymás tört burgonya receptKöretek Hozzávalók: 80 dkg. burgonya, 3 db. nagyobb fejvöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál sertészsír, só, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 5 dkg. füstölt kolbász Elkészítés: a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük. Közben kevés zsíron az apróra szeletelt füstölt kolbászt átpirítjuk, majd a pirított kolbászszeletkéket kiszedjük a zsiradékból. A zsiradékhoz hozzáadjuk az vöröshagymát egészen apróra vágott vöröshagymát, finoman szeletelt fokhagymát és a felforrósított zsiradékon szalmasárgára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A burgonyához hozzákeverjük a hagymás-masszát, a kolbászdarabkákat és az egészet együtt összetörjük, keverjük. Tálaláskor színezzük édes-nemes fűszerpaprikával. Köretnek és főételnek is kitűnő. Tanácsok: Főétel esetén savanyú káposztát vagy friss salátát adjunk hozzá. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |