Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás tört burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg. burgonya,
3 db. nagyobb fejvöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál sertészsír,
só,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
5 dkg. füstölt kolbász

Elkészítés:
a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük. Közben kevés zsíron az apróra szeletelt füstölt kolbászt átpirítjuk, majd a pirított kolbászszeletkéket kiszedjük a zsiradékból. A zsiradékhoz hozzáadjuk az vöröshagymát egészen apróra vágott vöröshagymát, finoman szeletelt fokhagymát és a felforrósított zsiradékon szalmasárgára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A burgonyához hozzákeverjük a hagymás-masszát, a kolbászdarabkákat és az egészet együtt összetörjük, keverjük.
Tálaláskor színezzük édes-nemes fűszerpaprikával.
Köretnek és főételnek is kitűnő.

Tanácsok:
Főétel esetén savanyú káposztát vagy friss salátát adjunk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hasselback burgonya * » Sajtos burgonyaleves » Burgonyaleves parasztosan » Rakottburgonya
» Burgonya héjában sütve » Burgonyaleves korianderrel » Gombás burgonya » Tavaszi burgonyasaláta
» Fokhagymás süllő » Fokhagymás rakott penne » Sajtos burgonyaköret » Tepsis burgonya (mexikói)
» Húsos burgonyabomba » Fokhagymás tarja Update1 » Zsiványok burgonyája » Tepsis-húsos burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.