| Göngyölt fokhagymás csülök receptHúsételek Hozzávalók: 2 nagyobb sertéscsülök (2,5- 3 kg) 1 evőkanál, ételízesítő 1 fej fokhagyma 1 evőkanál pirospaprika, 1 kiskanál só, kevés őrölt bors Elkészítés: A csülköt ételízesítővel és 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben olyan puhára főzzük (kb. 2 óra), hogy a csontot könnyen ki tudjuk emelni belőle. A csülköt kicsontozzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk és a többi fűszerrel együtt a húsdarabok közé keverjük, majd az egészet egy kiterített fóliára halmozzuk egy csíkban. A fóliát szorosan felgöngyöljük és legalább egy napra hűtőbe, tesszük. Tanácsok: Tálaláskor a fóliából kibontva, fölszeletelve tesszük tálra. Zöldségpürével töltött paradicsom illik mellé. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |