| Fokhagymás nyúlcomb receptHúsételek Hozzávalók: 4személyre 4 db hátsó comb 8 cikk fokhagyma 30 dkg zsír 200 ml víz 1 ek vadas fűszerkeverék(lehet grill, wok, magyaros is) 1 csipet só 4 csík császárszalonna Elkészítés: A combokat sütés előtt kb. 16 órával előkészítjük: Jól megmosom, a vastag húsnál bevágom. Alaposan beledörzsölöm a kiválasztott fűszerkeveréket, a sót a húsba és a nyílásba, majd 2-2 cikk fokhagymát beledugok minden combba. Letakarom, beteszem a hűtőbe. Sütéskor a zsírt megolvasztom egy nagy serpenyőbe, beleteszem a fűszeres combokat, majd a tányért átöblítem 200ml vízzel és óvatosan a húsok mellé csorgatom. Mindegy mennyi levet eresztett, az is mehet a husihoz. 45 percig lefedve sütöm közepes lángon, sűrűn megforgatva. Ha puha, leveszem a fedőt, ráteszem a szalonnát és 10 percig mindkét oldalt pirosra sütöm. Ilyenkor is kell mozgatni, nehogy lesüljön. (A szalonna mindig felül legyen). Párolt rizzsel, vagy főtt krumplival a legfinomabb. Savanyúnak ubi, vagy vecsési káposzta ajánlott hozzá. Tanácsok: Hidegen is nagyon finom, ha esetleg marad belőle vacsorára. De a megdermedt zsírja kenyérre kenve isteni vacsi. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |