| Fokhagymás burgonyagombóc leves receptLevesek Hozzávalók: 4 adaghoz: 1-1 Füstölt-hús ízű és Tyúkhúsleves kocka, 5 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 közepes fej hagyma, 1-1 közepes répa, petrezselyemgyökér, zeller, 1 db citrom, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt Burgonyagombóchoz: 15 dkg burgonya, 1 tojás, 5 dkg rétes liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 tasak Fokhagymás villámpác Elkészítés: A füstölt-hús ízű és tyúkhúsleves kockát 1 liter forrásban lévő vízhez adjuk, a a megtisztított, kockára vágott burgonyát a fokhagymával megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, hagyjuk kihűlni. A levét félretesszük. A hagymát a kockára vágott szalonna zsírján megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, röviden pároljuk, majd felöntjük a burgonya főzőlevével. A burgonyát a tojással, liszttel elkeverjük, borssal, fokhagymás villámpáccal ízesítjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben pár perc alatt készre főzzük. Tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük, citromlével ízesítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |