| Tárkonyos bableves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg fehér bab (ilyen kis pici szemű bab, amit előző este beáztatsz) 15 dkg hús 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma 1 nagyobb sárgarépa zeller, zöldség egy kevés felkockázva, 1 tejföl só, bors, rozmaring, tárkony, vegeta 10 dkg füstölt szalonna felkockázva Elkészítés: A szalonnát felkockázod és a hagymát, a fokhagymát megpirítod a zsírján. Hozzáöntöd a babot és elkezded főzni, mikor félig megfőtt (durván egy óra), akkor hozzáteszed a húst, és a fűszereket. Mikor megfőtt a hús is, akkor beleöntesz egy pohár (2dl) tejfölt. Összefőzöd, és tálalni lehet. Tanácsok: A tárkonnyal óvatosan kell bánni karakteres íze miatt. Kevesebb vízzel csinálom, mert nem szeretem, ha a leves túl leves. :) Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: n.a. kcal Szénhidráttartalom: kevés gramm Zsírtartalom: n.a. gramm A receptet beküldte: vikucka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |