| Spenótlevesem receptLevesek Hozzávalók: 35 dkg spenót vagy mángold levél 1 fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 1,5 liter víz só bors szerecsendió 1 evőkanál liszt 1 dl tejföl Elkészítés: 35 dkg megtisztított, megmosott spenótlevelet kevés vízben pár percig főztem. Közben 1 közepes fej vöröshagymát, 5 gerezd fokhagymát kicsi vajon megdinszteltem, majd a leszűrt, előfőzött spenótot is rátettem, öntöttem rá 1,5 liter vizet. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítve 5 percig főztem, majd behabartam 1 evőkanál liszt és 1 dl tejföl keverékével. Néhány perc főzés után elzártam alatta a gázt. Tanácsok: Tálaláskor még tejföllel ízesítettem, ill. díszítettem. Lehet hozzá adni levesgyöngyöt, pirított kenyérkockát, ill. apróra vágott tojást is. Mángoldból is el lehet készíteni! Fotó megtekinthető a naplóm 228. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |