| Pulykamellragu leves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg pulykamellfilé 1 vöröshagyma 1/4 póréhagyma 2-3 krumpli 20 dkg mirelit zöldségkeverék (brokkolis) só, bors, babérlevél, szerecsendió, gyömbér, garam masala (indiai fűszerkeverék), kevés olaj 1/2 kk pirospaprikakrém 1/2 pohár tejföl + 1 ek liszt Elkészítés: A pulykamellet megmossuk, 1-2 cm-es kockákra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, karikákra vágjuk, kevés olajon 1-2 percig kevergetve pároljuk, hozzátesszük a húst, minden oldalról megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit is, 2 ujjnyi vizet alkalmanként aláöntünk, hogy ne égjen oda, fűszerezzük, lefedve pároljuk. Ha megpuhult a hús és a krumpli, hozzátesszük a mirelit zöldséget, majd felöntjük annyi vízzel, hogy leves legyen belőle, ellepje a dolgokat. A levest ízesíthetjük paprikakrémmel, vagy kicsit besűríthetjük, ha tejföllel elkevert lisztet öntünk hozzá kevergetés közben. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |