| Könnyű kukorica leves receptLevesek Hozzávalók: 2 doboz kukorica konzerv 1 pohár kefir 1 ek kukoricaliszt 1 csokor petrezselyemzöld 8 dl víz 2 dl tejszín 1 zöldségleves kocka vaj só füstölt sajt fehér bors szerecsendió Elkészítés: A kukoricát a vajon pár perc alatt megpárolom. Felöntöm 8 dl vízzel, beleteszem a leveskockát, a felvágott petrezselyemzöld felét, és fehér borssal, szerecsendióval ízesítem. Miután felforrt, hozzáadom a habarást: a kefirt elkeverem 0,5 dl tejszínnel és egy evőkanál kukoricaliszttel. Felforralom, hozzáadom a maradék tejszínt, sózom, végül a tetejére hintem a maradék petrezselyemzöldet. Ízlés szerint reszelt füstölt sajttal megszórva a tetejét tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |