| Tárkonyos malacleves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg malachús 10 dkg vöröshagyma 15 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 1 csomag tárkony 1 dl tárkonyecet 2 dl tejföl 5 dkg zsír 6 dkg liszt só bors 4 dkg kiskocka tészta Elkészítés: A húst apró kockára vágjuk.A kockára vágott hagymával együtt 4-5 percig pirítjuk a felhevített zsíron.Felöntjük 1 liter vízzel,hozzáadjuk az apró kockára vágott répákat,sózzuk borsozzuk és lassú tűzön puhára főzzük. A tejföllel,liszttel tárkonyecettel a finomra vágott tárkonnyal habarást készítünk,és a levesbe öntve kiforraljuk. Betétként a kiskocka tésztát kifőzzük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |