| Hokkaido tökleves receptLevesek Hozzávalók: 4 före: 1 db Hokkaido tök (de másfajta is lehet,söt,lehet cukkini is,ez esetben zsenge legyen) 1 db közepes vöröshagyma felaprítva 1-2 gerezd fokhagyma szeletelve 3 dl húsleves (lehet leveskockából is) 3 dl tejszín,lehet fözötejszín is pár szál friss kapor só,bors,Delikát ízlés szerint 1 kávéskanal örölt pirospaprika tálaláshoz: 2 evökanál tökmagolaj 2 evökanál pirított tökmag (héj nélkül!) 1 evökanál finomra vágott metélöhagyma(snidling) ízlés szerint 4 db pirított toast,esetleg 4 szelet bagettkenyér Elkészítés: Kettévágjuk a Hokkaido tököt,belsejét kanállal kiszedjük,amit kiszedtünk feltesszük a húslevessel 20 percig föni. A hagymát üvegesre pároljuk a fokhagymával együtt. Meghámozzuk a tököt,de ha gyenge,fiatal,akkor nem szükséges.( Én mindig hámozom.) Rátesszük a felkockázott (esetleg legyalult)tököt. Ráöntjük a leszürt húslevest. Beletesszük a füszereket,sót,borsot. 20 percet fözzük. Félrehúzzuk,kicsit hülni hagyjuk.(kb.negyedórát) Kiszedjük a megfött kaporszálakat,én nem szoktam tovább felhasználni. Botmixerrel jól simára mixeljük. Ezután öntjük bele a tejszínt,még egyszer összemixeljük. Attól függöen,mennyire hígan vagy sürübben kedveljük,öntünk még hozzá vizet (esetleg húslevest). Tanácsok: Tálalás: Mélytányérba,esetleg csészébe öntjük adagonként a töklevest. Ki-ki megszórja pirított tökmaggal,finomra vágott friss,zsenge zöld kaporral,esetleg metélöhagymával,meglocsolja tökmagolajjal. Esetleg tejföllel is tálalható,de mindezek nélkül is finom. Hozzá illik a toast,ekkor akár föétkezés is lehet. Jó étvágyat hozzá! Kép a naplóm 449.bejegyzésénel található. A receptet beküldte: kovácserika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |