| Finom és könnyű mézeskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 90 dkg liszt 25 dkg kristálycukor 2 dl méz 10 dkg margarin 3 dl tej 1 evőkanál szódabikarbóna 1-1 evőkanál őrölt gyömbér és őrölt fahéj Elkészítés: A margarint,mézet,cukrot,fűszereket felmelegítjük,jól összekeverjük,beleöntjük a tejet és hűlni hagyjuk.kihülés után belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet és tésztát gyúrunk belőle.A tészta így elkészítve nagyon ragadni fog,ezért egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe.Másnap liszters deszkán 4-5 mm. vastagra nyújtjuk,szaggatóval formákat vágunk ki belőle.Tojással megkenve,előmelegített sütőben,közepes lángon kb. 10 perc megsütjük.Sütés előtt díszíthetjük. A receptet beküldte: barnalien Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |