| Pehelykönnyű túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 15 dkg margarin; 30 dkg finomliszt; 4 darab tojássárgája; 0,5 dl tej; 1 kiskanál kristálycukor; 3 dkg élesztő a töltelékhez: 1,5 evőkanál finomliszt; 1 darab nagy citrom reszelt héja; 2 csomag vaníliás cukor; 30 dkg kristálycukor; 1 kg tehéntúró; maréknyi mazsola; 4 darab tojásfehérje a tepsi kikenéséhez: 2 dkg margarin Elkészítés: 1. Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha margarinnal kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. 2. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. 3. A másik kinyújtot tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Tanácsok: Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |