| Almás-marcipános finomság receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 mélyfagyasztott leveles tészta (500 g) Töltelékhez: 25 g dióbél 1 alma (kb. 200 g) Fél citrom leve 100 g marcipán massza 3 evőkanál narancslekvár 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor Ezenkívül: 1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás 500 ml tej 5 evőkanál cukor Elkészítés: A leveles tésztát felengedjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A diót durva darabokra aprítjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a citrom levével megcsurgatjuk. A tésztalapokat egy enyhén belisztezett munkalapon 30 x 40 cm-es lappá nyújtunk. A tésztát 15 egyenlő részre vágjuk. A marcipánt egy nylon tasakba téve (24 x 35 cm) lappá nyújtjuk, majd 15 részre vágjuk. Minden tésztalapokra egy teáskanál lekvárt kenünk úgy, hogy a szélein 1 cm-es sávot szabadon hagyunk. A megkent lapokra egy-egy marcipáncsíkot teszünk, és óvatosan összenyomunk. A marcipáncsíkokat megszórjuk Bourbon Vaníliás cukorral, és az almaszeletekkel befedjük. A diódarabokat az almára szórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 30 perc A pudingport a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük. A süteményt még melegen a vaníliás pudinggal tálaljuk. Tanácsok: Még ízletesebb lehet a sütemény, ha 1 gombóc vanília- vagy diófagylalttal kínáljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |