| Finom citromos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta 6 db tojás 20 dkg cukor 1 dl víz (forró) 1 dl napraforgó olaj 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor Krém 2 dl tej 1 tasak vaníliás pudingpor 15 dkg cukor 25 dkg vaj 1 citromból nyert citromlé Máz 20 dkg porcukor 1 citromból nyert citromlé 2 ek víz (forró) Elkészítés: Piskóta A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. A végén óvatosan belekeverjük a fehérjéből vert habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180-200 fokon megsütjük. A kész piskótát két egyforma részre vágjuk. Krém A tejből, cukorból és a vaníliapudingból sűrű krémet főzünk. Lehűtjük. Hűtés közben megkeverjük. Hozzátesszük a citromból nyert levet, és a vajjal együtt összekeverjük. A krémet rákenjük a piskótára. Erre rákerül a piskótának a másik fele. Máz A porcukrot, a citrom levét és a forró vizet összekeverjük. Ráöntjük a mázat a piskótára. Mikor megszilárdul, forró késsel felvágjuk. sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |