| Finom burgonyasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1,5 kg burgonya 300 g majonéz 120 g tejföl 1 teáskanál mustár 5 keményre főzött tojás 1 savanyú uborka 2 evőkanál savanyú uborka lé 1 teáskanál fehér ecet fél teáskanál só negyed teáskanál őrölt bors 2 – 3 zellerszár 1 hagyma 2 újhagyma 1 zöld paprika fél piros paprika Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg és sós vízben főzzük meg. Mikor megfőtt, öntsük le a levés és tegyük hűtőbe. A majonézt, a tejfölt és a mustárt, a felszeletelt uborkát, az uborka levét, az ecetet tedd egy tálba, fűszerezd. A hagymát, a paprikát és a zellerszárat szeleteld fel és keverd hozzá. A burgonyát szeleteld fel és add hozzá. Hámozd meg a tojásokat, vágd fel és tedd a salátába, keverd össze. A legfinomabb, ha egy éjszakán keresztül áll a hűtőben. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |