| Finom túrós gombóc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 dkg vaj 2 tojás csipetnyi só 50 dkg túró 6 dkg finom zsemlemorzsa 6 dkg búzadara 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg liszt fél csomag sütőpor Ebben megforgatjuk miután megfőtt: 10 dkg olvasztott margarin 10 dkg finom zsemlemorzsa Elkészítés: A vajat, a tojást, és a sót jól elkeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, zsemlemorzsát, búzadarát, a sütőporral elkevert lisztet, összegyúrjuk és jól kidolgozzuk. Két órán át állni hagyjuk!!! Gombócokat formázunk a masszából és vaníliacukros lobogó vízben megfőzzük. Meglocsoljuk az olvasztott margarinnal és rápirítjuk a morzsát. Tanácsok: A tetejére porcukros tejfölt öntök, de finom baracklekvárral is. Ha mindent betartasz ami a receptben le van írva, biztosan nem lesz kemény vagy túl lágy!!! Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: edicske Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |