| Finom torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Krém 5 dkg darált dió 3 dkg kakaó 4 tojás 20 dkg porcukor 25 dkg vaj 1. tészta 6 tojás 14 dkg porcukor reszelt citromhéj 1 cs. vaníliás cukor 3 dkg kakaó 8 dkg darált mogyoró 7 dkg darás liszt 2. tészta 6 tojás 14 dkg porcukor citromhéj 14 dkg darás liszt Elkészítés: 1.A tojássárgáját, a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot meg a kakaót jól kikeverjük. Majd a mogyorót és a tojások kemény habját óvatosan hozzá keverjük. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön sütjük. 2.Másik tészta: a tojássárgákat a porcukorral és a citromhéjjal kikeverjük. A tojások felvert habját óvatosan hozzá forgatjuk, és nagy tepsibe sütjük, piskótatekercsnek, (ha kész feltekerjük). Hirtelen sütjük. 3.A kihűlt tortát kettévágjuk és mind a két lapot megtöltjük. A tepsin sült tésztát is megkenjük krémmel,(nem feltekerve), és kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat a krémmel megkent tortalap közepétől kezdve körbe tekerjük, míg a torta széléig nem érünk, (a csíkokon a krém befelé kerüljön). 4.A tekercsre rátesszük a krémmel megkent felével a második tortalapot, és a kész tortát bevonjuk kakaómázzal. Tetszés szerint díszítjük. 5.Krém: a habüstbe beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a porcukrot és gőz fölött habverővel addig verjük míg megsűrűsödik. Azután levesszük a gőzről, és keveréssel hűtjük. A vajat a kakaóval kikeverjük, hozzáadjuk a főzött masszához, és kis ideig még keverjük, végül beletesszük a diót. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |