| Finom gumimaci torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 3 vaníliás cukor 17 kanál porcukor 2 kis tejföl 4 zselatin (kis tasak) 3 kanál kakaó 2 dl málnaszörp Elkészítés: 1.lap: 3 tojássárgáját 5 ek porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral simára keverünk. 1,5 dl vízben 1 tasak zselatint felforralunk és hozzáöntjük a kikevert masszához, majd 3 tojásfehérjét elkeverünk (nem habosra) és ezt is hozzákeverjük a zselatinos masszához. 2.lap: Ugyanígy készül,mint az első lap, csak hozzáadunk 3 púpos evőkanál kakaót 3.lap: 2 doboz tejfölt elkeverünk 1 csomag vaníliacukorral, 7 ek porcukorral, majd 1,5 dl vízben forralt zselatinnal. 4.lap: 2 dl málnaszörpöt elkeverünk 1,5 dl vízben forralt zselatinnal. Összeállítás: A lapokat elkészülési sorrendben, megvárva míg a másik massza lehűl, egymás után öntjük bele egy edénybe Ezek a lapok külön-külön híg masszák, de közepes alapterületű, magas edénybe téve és lehűtve tortává állnak össze. A hűtést is beleszámítva 1 órán belül elkészíthető és fogyasztható. Tanácsok: Tipp: Az edényt, amibe tesszük mélyhűtőben lehűtjük az előkészületek előtt. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |