| Finn halsaláta receptHalas ételek Hozzávalók: 40 dkg tengeri halfilé 10 dkg áfonya 2 db savanyú uborka 2 db újhagyma 5 evőkanál majonézmártás 1 kávéskanál mustár 1 késhegynyi őrölt bors 4 evőkanál olívaolaj 1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát) 1/2 citrom leve 1 kávéskanál méz 4-5 db salátalevél Elkészítés: A halszeleteket csíkokra vágjuk, megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel, 1-2 órára hűtőbe tesszük. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a vékony karikára vágott hagymát (felhasználva a zöldjét is). A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk és kibélelünk vele egy tálat. A bepácolt halcsíkokat egy serpenyőben vagy wokban 2 evőkanál olívaolajjal átsütjük, óvatosan rázogatva, hogy ne főjön szét és kihűtve lazán összekeverjük a hagymás uborkával, majd a salátalevelekre halmozzuk. A majonézt elkeverjük a mustárral, citromlével, mézzel, a maradék olíva olajjal és leöntjük vele a hagymás, uborkás halat. A végén az egészet megszórjuk áfonyával. Tanácsok: Előételként és vacsora ételként is megállja a helyét, - nagyon finom, ízletes étel. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |