| Zöldbabos tonhalsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg zöldbab 10 dkg olívabogyó 0,5 kg paradicsom 2 lilahagyma 1 zöld saláta 1 csokor petrezselyem 3 konzerv tonhal (natúr lében) 2 kk mustár 4 ek fehérborecet 6 ek olívaolaj 4 ek víz só, bors Elkészítés: A zöldbabot főzd puhára sós vízben, majd csepegtesd le. A lilahagymát karikázd fel, a paradicsomot szeleteld fel, a zöldsalátát tépkedd apró darabokra. A paradicsomot, lilahagymát, salátát, olívabogyót, zöldbabot tedd egy nagyobb tálba, add hozzá a lecsöpögtetett tonhalat is. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a mustárt, a vizet, a fehérborecetet, az apróra vágott petrezselymet, sózd-borsozd ízlés szerint, és öntsd a zöldségekre. Forgasd össze, és tálald Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |