| Diós-majonézes halsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1/2 tengeri hal, 1 citrom, 1 közepes zeller, 6 evőkanál majonéz, 6 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 10 dkg dióbél, 1 nagy alma, 2 csemegeuborka, néhány salátalevél, só, bors. Elkészítés: A halszeleteket sóval, borssal megszórom. Egy lábosban ujjnyi vizet melegítek, kevés citromlével ízesítem, és a halat megpárolom benne. A leszűrt, kihűlt halat apró darabokra tördelem. A megtisztított, gyufaszálnyi darabokra vágott zellert enyhén citromos vízben puhára főzöm, majd leszűröm. A majonézt tejföllel összekeverem, sóval, borssal, mustárral, citromlével ízesítem. Belekeverem a durvára vágott diót, majd a kihűlt halat, zellert. Egy kerek üvegtálat salátalevéllel kibélelek és abban tálalom. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |