| Hagymás tintahalsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: -60 dkg tintahal, -3 fej lilahagyma, -1 csokor metélőhagyma, -2 szál halványtó zeller, -1 teáskanál koriander, -1 csokor kapor, -3 paradicsom, -1 citrom, -3 gerezd fokhagyma, -2-3 chilipaprika, -3 teáskanál cukor, -1-2 salátalevél és cikórialevél, -só, fehér bors, -10-15 rákszirom Elkészítés: A jól megtisztított, megmosott tintahalat metéltre vagy karikára vágjuk, és kevés sóval, borssal meghintve összeforgatjuk. Forró olajon állandóan forgatva megsütjük, rátesszük a megtisztított, összetört fokhagymát és chilipaprikát, az őrölt koriandert, a metéltre vágott halványító zellert és hagymákat. Egyszer átkeverjük. Ügyelni kell arra, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg túlzottan. Cukorral citromlével, finomra vágott kaporral ízesítjük, és jól összekeverjük. Forró olajban kisütjük a rákszirmot. Tálaláskor cikórialevelekkel, paradicsom cikkekkel, salátalevelekkel és rákszirommal díszítjük. A receptet beküldte: imolaviola Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |