| Fincsi vörös bársony torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 2 evőkanál kakaó 12 dkg vaj vagy Rama margarin 30 dkg cukor 2 db tojás 1 kis dobozos kefir 2 kanál vanília aroma piros ételszínező 2 teáskanál ecet 2 teáskanál szódabikarbóna A krémhez: 50 dkg mascarpone 1 csomag bourbon vanília 2 kanál vanília aroma 2,5 dl habtejszín keményre felverve 15 dkg porcukor Elkészítés: A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként eldolgozom benne a tojásokat. A száraz hozzávalókat összevegyítem. A kefirben elkeverem a színezéket, és a lisztes keverékkel felváltva a vajas krémhez adom.Végül a szódabikarbónát egy kis pohárba teszem és ráöntöm az ecetet,amikor pezseg akkor a tésztához adom. A tésztából kettő lapot sütök előmelegített,180 fokos sütőben kb 25 perc alatt. Ha kihűlt,a lapokat kettévágom,így 4 tortalapom lesz. A krémhez a hozzávalókat összekeverem,majd megkenem a lapokat vele.A torta külső részét is ezzel vonom be. Tetszés szerint díszíthető. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |