| Almatorta fagylalttal receptFagylaltok Hozzávalók: Almatorta fagylalttal Hozzávalók: # 25 dkg liszt, # 15 dkg vaj, # 1 tojássárgája, # kevés cukor, # 2 dl víz, # csipetnyi só. # A töltelékhez: # 6 db alma, # 5 dkg dió, # 2 evőkanál őrölt fahéj, # 4 dkg vaj, # 10 dkg cukor, # 1 db tojás, # 50 dkg eperfagylalt Elkészítés: Elkészítése: Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, majd kockázzuk fel. Az összegyúrt és egy órát pihentetett tésztát nyújtsuk két vékony kerek lappá. Béleljük ki az egyikkel a kerek, kivajazott formát. A tészta széleit nyomkodjuk vissza. Töltsük meg almadarabokkal, szórjuk meg a durvára vágott dióval és a maradék vajat is morzsoljuk rá, szórjuk tetejére a cukrot és a fahéjat. Borítsuk rá a másik tésztalapot, nyomkodjuk körbe a peremét. Felvert tojással kenjük át a tetejét. Villával szurkáljuk meg a tésztalapot. Közepes lángon süssük legalább fél órán át, míg aranysárga lesz a sütemény teteje. Langyosan szeleteljük, kínáljuk eperfagylalt gombócokkal. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |