| Fekete-erdei meggytorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 db. tojás 15 dkg. porcukor 1 csomag vaníliás cukor 7 dkg. liszt 7 dkg. étkezési keményítő 10 dkg. darált mandula ( esetleg dió ) 10 dkg. csokoládéreszelék töltelékhez: 3 evőkanál cseresznyepálinka 8 dl. tejszín 15 dkg. porcukor 4 csomag habfixáló 10 dkg. csokoládéreszelék 1 üveg magozott meggybefőtt Elkészítés: Az 5 tojás fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a keveréket, valamint a keményítőt. A darált magvakat és a csokoládéreszeléket váltakozva hozzákeverjük a tojássárgákhoz. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába keverjük. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába simítjuk és kisütjük. A kész tésztáról a karikát lehúzzuk és kihűtjük, majd kettő lapra vágjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejszínből a porcukorral és a habfixálóval kemény habot verünk. Az alsó tésztaréteget meglocsoljuk egy kanál cseresznyepálinkával, a tésztára terítjük a hab harmadát, megszórjuk a csokoládéreszelék felével és bőven megrakjuk meggyszemekkel.A torta tetején is ugyanígy járunk el, az oldalára is kenjünk a habból. Egy napig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tanácsok: Cseresznyepálinka helyett a befőtt levét is használhatjuk. Minél tovább érnek az ízek, annál finomabb. Macerás, de finom! A receptet beküldte: tünci77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |