| Fincsi citromos krém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5-2 citrom/attól függ mekkora/ 2 cs vaníliás cukor 3 ek cukor 4 pohár natúr joghurt 0,5 l habtejszín/legjobb a hulala/ 2 tk zselatinpor 1 dl víz 30 dkg babapiskóta Elkészítés: A citrom héját lereszeljük,levét kinyomjuk,húsát kikaparjuk,majd ezeket keverőtálba tesszük.Hozzáadjuk a vaníliáscukrot,a cukrot és jól elkeverjük.A zselatint a vizzel elkészítjük és még melegen a citromos cukros tálba öntjük. Ha ez kész,belekeverjük a joghurtokat is majd félretesszük.Másik tálban felverjük a tejszínt kemény habbá,majd a citromos masszába keverjük. Jó alaposan keverjük el,nem fog összeesni a hab,ettől ne tartsunk. A babapiskótákat ketté törjük,majd a citromos krémmel tálba rétegezzük,tetejére díszítésként citromkarikákat teszünk. Hűtőben tartjuk és /sajnos/csak másnapra lesz az igazi,várjátok ki türelemmel azt az egy napot,nagyon megéri:-) Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: panni85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |