| Pásztortarhonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg. marhahús (vagy sertéshús) 1 csomag tarhonya 3 kanál zsír 15-20 dkg. füstölt szalonna 30-40 dkg. gomba 2 közepes fej vöröshagyma pirospaprika, só, bors, ételízesítő petrezselyem 1 pohár tejföl 1 ek. liszt Elkészítés: A tarhonyát a szokásos módon megfőzzük. A felolvasztott zsírban megdinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockákra vágott húst, majd felöntjük egy kevés vízzel ( kb. 1 dl. ). Sóval, borssal, petrezselyemmel és egy kevés ételízesítővel ízesítjük, majd fedő alatt pároljuk. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A szalonnát pici olaj hozzáadásával kicsit megpirítjuk, majd ebben megpároljuk a gombát. Amikor a hús puha, hozzáöntjük a gombás szalonnát, majd néhány perc együttpárolás után a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Hozzákeverjük a tarhonyát, együtt átfogatjuk és tálaljuk. Tanácsok: Aki nem szereti a marhahúst, bátran használjon helyette sertéshúst. A receptet beküldte: tünci77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |