Tutireceptek.hu fejléc

Pásztortarhonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg. marhahús (vagy sertéshús)
1 csomag tarhonya
3 kanál zsír
15-20 dkg. füstölt szalonna
30-40 dkg. gomba
2 közepes fej vöröshagyma
pirospaprika, só, bors, ételízesítő
petrezselyem
1 pohár tejföl
1 ek. liszt

Elkészítés:
A tarhonyát a szokásos módon megfőzzük. A felolvasztott zsírban megdinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockákra vágott húst, majd felöntjük egy kevés vízzel ( kb. 1 dl. ). Sóval, borssal, petrezselyemmel és egy kevés ételízesítővel ízesítjük, majd fedő alatt pároljuk. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A szalonnát pici olaj hozzáadásával kicsit megpirítjuk, majd ebben megpároljuk a gombát. Amikor a hús puha, hozzáöntjük a gombás szalonnát, majd néhány perc együttpárolás után a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Hozzákeverjük a tarhonyát, együtt átfogatjuk és tálaljuk.

Tanácsok:
Aki nem szereti a marhahúst, bátran használjon helyette sertéshúst.


A receptet beküldte: tünci77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pásztortarhonya bográcsban » Tejszínes sonkatekercs » Frankfurti zöldbab » Karfiol vajas morzsával
» Erdélyi töltött káposzta » Réteges nokedli » Tepsis rizses csirke » Őszibarackos csirkemell
» Vadász káposzta » Sonkás alagút » Zoldseges pulykamell » könnyű vacsora
» Tarhonyás rizottó » Sajtos sonkatekercs » Rizssaláta csirkehússal » Burgonya hajó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.