| Nagyon diós torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 17 dkg liszt 6 dkg darált dió (darálás előtt megpirítani) 18 dkg cukor 9 egész tojás (jó,jó tudom, hogy sok, de mégis!) 3/4 dl rum 1/2 cs. sütőpor Krém: 4, 5dl tej 9 dkg liszt 23 dkg porcukor 30 dkg darált dió (szintén átpörkölt) 25 dkg vaj 2 cs vaníliás cukor 3/4 dl rum Elkészítés: Ezt piskóta szerűen összekeverni és kifóliázott aljú tortaformába önteni. Piskóta szerűen sütjük 180 fokon kb.30-35 percig. A formában hagyjuk kihűlni. 3 lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bekenjük vele. A tetejére fél diókat teszünk körbe a szeleteket jelölendő. Akkor a legjobb ha áll egy napig a hűtőben! A tejet a liszthez adjuk, csomómentesre kikeverjük, gőz fölött sűrűre főzzük, kihűtjük. Közben a cukrot kikeverjük a vajjal, hozzá a diót, rumot, vaníliás cukrot és a főzött krémmel jól kikeverjük. A torta bevonását nagyon megkönnyíti egy kerek műanyag-, esetleg fém lap, ami pontosan akkora átmérőjű, mint maga a torta. A tortalapokat erre az alátétre rakom, és a krémmel megtöltöm. Ezután egy tepsit veszek elő, ráteszek egy pléhdobozt, (pl. kekszes doboz) erre pedig a tortát. (A pléhdoboz átmérője kisebb kell legyen, mint a tortáé!) Most szabadon van a torta oldala, így szépen, egyenletesen, és könnyen be lehet vonni a krémmel, miközben úgy forgatom a tepsit, ahogy haladok. A diót szintén ezen elv alapján nyomkodom az oldalára. (ha még egy sütőpapír is van a tepsin, akkor a lehulló dió egy mozdulattal visszavarázsolható a tálba) A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |