| Farfalle zöldborsós raguval receptTésztafélék Hozzávalók: (2 személyre) 20 dkg fusili 15 dkg darált hús 15 dkg zöldborsó 1 fej vöröshagyma 2-3 ek. étolaj 1 kis doboz paradicsompüré 2 mk. őrölt pirospaprika frissen őrölt feketebors csipetnyi cukor/édesítő ketchup só Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítottam, majd apró kockákra vágtam. Az olajat felforrósítottam, rádobtam a vöröshagymát, megsóztam, majd fedő alatt, kis lángon üvegesre pároltam. Ezután hozzáadtam a darált húst, amit nagyobb lángon készre pirítottam. Most a paradicsompürét tettem hozzá, amellyel egy kis ideig pirítottam (a paradicsompürét érdemes folyadék hozzáadása előtt megpirítani, nem ég tőle az ember gyomra), felöntöttem kb. 2 dl. forró vízzel. Most adtam hozzá az őrölt borsot, a csipetnyi cukrot, hogy a paradicsom fanyarságát elvegye. A száraz fusili tésztát is beletettem a fővő raguba, a zöldborsóval együtt. Lassú tűzön, időnként óvatosan megkevergetve addig főztem, amíg a fusili al dente lett. (Ha közben úgy látjuk, kevéske vizet adhatunk hozzá.) Mire a tészta elkészült a zöldborsó is megpuhult. Tanácsok: Tálalásnál ketchupot tettünk rá. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |