| Falusi zöldségleves gazdagon receptLevesek Hozzávalók: 1 vöröshagyma 1 babérlevél 40 dkg marhalábszár 20 dkg sárgarépa 50 dkg brokkoli 1/2 zellerszár 20 dkg szarvacska tészta 1 csomag petrezselyemzöld 15 dkg zöldborsó só bors Elkészítés: Nagy fazékban a kettévágott vöröshagymát a vágott felével lefelé, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd 2 dl vízzel felöntjük. Felforraljuk, babérlevéllel meg sóval ízesítjük és beletesszük a marhalábszárat. Kb 2 óra hosszát főzzük. A hosszában félbevágott sárgarépát felszeleteljük, a brokkolit rózsáira szedjük, a zellerszárat feldaraboljuk. A tésztát kifőzzük. Kiemeljük a lábszárat és a hagymát a léből, az előkészített zöldségeket meg a zöldborsót a levesbe szórjuk. A lábszárcsontról lefejtett húst felkockázzuk, a tésztával együtt a levesbe szórjuk és összemelegítjük. Petrezselyemzölddel tálaljuk. A receptet beküldte: Dizzz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |