| Falusi borda receptHúsételek Hozzávalók: csontozott tarjaszeletek só bors kömény majoránna krumpli tojás liszt tejföl fokhagyma olaj Elkészítés: A csontozott sertéstarja szeleteket sózva, borsozva, kis őrölt köménnyel, majoránnával meghintve tepsiben alufólia alatt másfél óráig sütöm, majd leveszem róluk az alufóliát és félóráig ugyanott még pirulnak. Amíg a hús sül, elkészítem a tócsit: Nyers burgonyát lereszelek, hozzáadok 2 egész tojást, 2-3 ek. lisztet, 1/2 pohár tejfölt, sót, borsot. Az állaga a nokedlitésztánál sűrűbb legyen, de gyorsan kell vele dolgozni, mert a só hatására a krumpli levet ereszt. Teflonserpenyőben 2-3 ek. olajon palacsintaméretű, minél vékonyabb lepényeket készítek, mindkét felét megsütve - ugyanúgy, mint a palacsintának. A kész tócsit félbehajtom, beleteszek egy szelet sült tarját, egy szelet sajtot, a tetejére vastagon fokhagymás tejfölt kenek és a forró sütőben összesütöm, amíg a tejföl a tetején megkocsonyásodik. Forrón tálalom. Tanácsok: A tócsit szimultán érdemes több serpenyőben sütni. A receptet beküldte: mbejus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |