| Vegyes püré leves gazdagon receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg szárazbab 10 dkg sárgaborsó 10 dkg lencse 10 dkg füstölt sonka 10 dkg füstölt kolbász l fej vöröshagyma 2 babérlevél 2 füstölt ízű kocka 2 gerezd fokhagyma késhegynyi őrölt bors 1 db citrom 1 evőkanál kristálycukor 1/2 dl étolaj 1 csapott evőkanál liszt 1 kávéskanál pirospaprika só, amennyi szükséges, tekintettel az anyagokban lévő sótartalomra Elkészítés: A száraz hüvelyeseket este beáztatjuk. Másnap kuktában bő vízzel feltesszük főni, beleadjuk a babérlevelet, a füstölt ízű kockákat, a sonkát és vöröshagymát felkockázva, az őrölt borsot, egy szelet citromot. Mikor minden puhára főtt, eltávolítjuk a citromkarikát és babérlevelet, az olajjal, liszttel és pirospaprikával készített rántással elkeverjük a masszát beleadjuk a zúzott fokhagymát, s az egészet leturmixoljuk. Visszaöntjük a kuktába, ízesítjük a citrom levével és cukorral, belekarikázzuk a kolbászt és állandó keverés mellett újra felfőzzük. Levesbetétként mellé tálalunk pirított zsemlemorzsát vagy levesgyöngyöt. Tanácsok: Mivel ez egy leves, tegyünk bele elegendő vizet, hisz a száraz hüvelyesek megdagadnak. Nagyon finom laktató étel, ezután nem is kell más, csak egy jó palacsinta. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |