| Fahéjas töltött fánk receptHozzávalók: 20 dkg Norbi sütiliszt 3 dkg tk liszt 1 kiskanál búzasikér 2 tojás sárgája csipet só 1 evőkanál folyékony édesítő 1 evőkanálnyi puha ligt margarin kb 2 dl sovány tej fél kocka élesztő fahéj és fahéj ízű fruktóz olíva olaj a sütéshez Elkészítés: A tejet egy kiskanál fahéj ízű fruktózzal meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi anyagot összekeverjük, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk és eldagasztjuk. Amikor duplájára kelt, még egyszer átgyúrjuk egy kicsit és 5 percig még pihentetjük. Majd a szokottnál vékonyabbra, kb fél centisre nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. Minden tészta közepére teszünk egy kiskanálnyi édesítővel és fahéjas fruktózzal kevert fahéjat. Erre ráborítunk egy másik kiszaggatott karikát, és a széleit óvatosan összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. (így nyeri el a rendes fánk magasságot) Én olívaolajban sütöttem ki, így teljesen 1-es kódú lett a fánk. (A maradék olajat később természetesen elhasználhatjuk máshoz). Kihűlés után tetejét megszitálhatjuk egy kis édesítővel és akár lekvárral, akár anélkül fogyaszthatjuk. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |