| Diós pulykamellsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók:4 személyre: 300 g pulykamell ( sült, vagy főtt), 2 db kígyóuborka, 6 db paradicsom, 150 g dióbél, 50 ml olaj, l/2 citrom leve, 100 ml fehérbor, 2 db sárga paprika, pár salátalevél, őrölt bors, só Elkészítés: Az uborkákat felkarikázzuk, a paradicsomokat gerezdekre, a paprikat kockára vágjuk. Az egész diógerezdeket kiválogatjuk, a többit durvára vágjuk és szárazon átpirítjuk. A salátaöntethez a fehérborba keverjük a citromlét, az olajat, sóval, borssal fűszerezzük, és belekeverjük a vágott pirított diót. A salátástál aljára rakjuk a paprikát, és salátaöntettel meglocsoljuk. Arra uborkakarikák kerülnek, melyekre szintén salátaöntetet locsolunk, majd a kockára vágott főtt húst, és betakarjuk paradicsommal. Ráöntjük a maradék öntetet, és letakarva hűtőbe tesszük. Salátalevéllel és diógerezdekkel díszítjük. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |