| Karamellizált pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg pulykamell, 3 db babérlevél, 1 ágacska rozmaring, olívaolaj, 5 dkg méz, 7 dkg vaj, 3 db narancs, só, bors, vegyes saláta, 2 teáskanál kapor, 1 db zöldhagyma. Elkészítés: A pulykamelleket megmossuk, szárazra töröljük és megszórjuk borssal. Serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk, ráhelyezzük a melleket és a babérlevéllel, valamint a rozmaringgal együtt először elrős lángon mindkét oldalukat hirtelen megpirítjuk, megsózzuk és gyenge tűzön tovább pároljuk. A vajat vékony szeletekre vágjuk. Egy szeletet a pulykamellre helyezünk, megfordítjuk és a felülre kerülő oldalára is teszünk egy vajszeletet. Ismét megfordítjuk és megint ráhelyezünk egy szelet vajat. Ezt többször megismételjük. Az egyes fordítások között megvárjuk, hogy az éppen alulra került vaj megolvadjon. Röviddel a sütés vége előtt hozzáadjuk a vajat és ezzel karamellizáljuk a melleket, míg kívül körös-körül sötét aranybarna színt kap. Ezután alufóliába csomagoljuk és 80 fokra előmelegített sütőbe állítjuk. Közben a narancsokat megmossuk, az egyik héját lereszeljük és mindhárom levét kifacsarjuk. A narancs héját és a narancslét egy serpenyőbe tesszük és felforraljuk. Kislukú szűrőn átszűrjük. A salátát egy tányérra rendezzük úgy, hogy annak a felét foglalja el. A pulykamellet felszeleteljük (kívül barna, belül világos) és legyezőszerűen a tányér másik felére fektetjük. A zöldhagymát vékony szeletekre, a kaprot apróra vágjuk és rászórjuk a sültre. Meglocsoljuk a narancsos öntettel. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |