| Pulykamell Dubary módra receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 600 g pulykemellfilé,120 g liszt, 60 ml olaj, 500 g karfiol, 120 g vaj, 300 ml tej, 2 db tojássárgája, 100 ml tejszín, 150 g reszelt sajt, zsemlemorzsa, őrölt fehér bors, só Elkészítés: A pulykamellet szeletekre vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanós puhára főzzük, majd leszűrjük. A pulykamellszeleteket egy vajjal kikent sütőtepsibe egymás mellé rakjuk. Tetejére halmozzuk a főtt karfiolt, enyhén sózzuk, és kevés őrölt fehér borssal meghintjük. Besamelt készítünk, lábasban 60 g vajat olvasztunk, elkeverük hozzá 60 g lisztet, és habzásig hevítjük.Felöntjük a forró tejjel, miközben habverővel állandóan keverjük. Amikor sűrű mártássá főztük, a tűzről levesszük A tojássárgákat összekeverjük a tejszínnel, és állandó keveréssel a mártáshoz adjuk, belekeverjük a reszelt sajt felét. A mártással a hússzeletekre halmozott karfiolt bevonjuk, meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, kevés vajat csipkedünk a tetejére, zsemlemorzsával megszórjuk.Forró sütőbe rakjuk, és addig sütjük, amíg a tetején lévő sajt aranybarnára pirul. Vajas petrezselymes krumplival vagy párolt rizzsel, forrón tálaljuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |