| Zöldborsófőzelék extra receptEgytálételek Hozzávalók: 45 dkg (fagyasztott) zöldborsó 1 közepes fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 3-4 dl tej olívaolaj vaj só bors zöldségleveskocka vagy ételízesítő apróra vágott petrezselyem Elkészítés: 1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk. 2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz). 3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje. 4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. 5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját. 6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük. 7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is. Recept:konczso A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |