| Kínai pulykamellsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 csirkehúsleveskocka, 2 (kb. 80 dkg) pulykamell, 20 dkg szójacsíra, 10 dkg ananászkonzerv, 12 cső (konzerv) minikukorica, 2 paradicsom, 6 salátalevél, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál őrölt koriander, 1 evőkanál szezámmag, őrölt bors. Elkészítés: 1 liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a leveskockákat. Beletesszük a húst, és kislángon 20 percig főzzük. A szójacsírát 1 percre lobogó forró vízbe dogjuk, majd lecsepegtetjük. Az ananászt és a minikukoricákat lecsepegtetjuk, az ananászt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az olajat, a szójaszószt és csipetnyi borsot jól elkeverünk, majd 2 evőkanál főzőlét keverünk bele. A húst kivesszük a főzőléből, lecsepegtetjük, és hosszúkás, nem túl vastag szeletekre vágjuk. A salátaleveleket egy üvegtálon elrendezzük, középre halmozzuk a szósszal elkevert hússzeleteket, a zöldségeket és az ananászt. A tetejét szezámmaggal és korianderrel megszórjuk. Langyosan tálaljuk. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 410 kcal A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |