| Erőleves (vegan) receptLevesek Hozzávalók: 6 db sárgarépa 6 db fehérrépa 1 db zeller 1 db karalábé 4 db pici krumpli 1 cikk kelkáposzta 1 db paradicsom 1 db vöröshagyma só bors vegamix őrölt köménymag 1 csokor petrezselyem olaj 400 g durum levestészta Elkészítés: Hámozzuk és mossuk meg a répákat, zellert, karalábét, hagymát. A zellert és a karalábét vágjuk több darabba. Egy nagyobb fazékban kevés olajon forgassuk pár percig a megmosott zöldségeket, közben szórjuk meg őrölt köménymaggal, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Tegyük bele a petrezselymet, a paradicsomot, és ízlés szerint fűszerezzük. Fedjük le a fazekat, és főzzük nagyon lassan, éppen, hogy gyöngyözzön. Ha már félig puhák a zöldségek, tegyük bele a kelkáposztát és a krumplit. 2-2.5 óra alatt megfő a leves. Főtt tésztával, erős paprikával tálaljuk. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |