| Erőleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg marhacsont 25 dkg darált marhahús 1 tojásfehérje 1 kiskanálnyi paradicsompüré 30 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 10 dkg zeller bors só Elkészítés: A csontot aprítsd fel, forrázd le, majd öblítsd le. A darált húst jól keverd össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsd fel 2 liter hidegvízzel. Tedd bele a csontot, a megtisztított, de egyben hagyott zöldséget, valamint néhány szem borsot, sózd meg, s tedd fel főni. Igen lassú tűzön főzd 2-3 órán át. (A zöldséget, ha a tálalásnál is használni akarod, vedd ki és tedd félre, miután megpuhult.) A levest végül húzd le a tűzről, hagyd ülepedni néhány percig, majd szedd le a zsírját, és szűrd át egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán. Ha kell, tálalás előtt újra zsírtalanítsd. A receptet beküldte: Tomasha Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |