| Meggyes csokitorta (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 1 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre) 0.25 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 1 bögre nádcukor 8 dkg kakaópor 1 tk. szódabikarbóna 1 tk. sütőpor 0.5 tk. só 1.8 dl meleg víz 1 tk. vanília kivonat 8 dkg almapüré 2 ek. olaj 1 tk. almaecet 1 ek. kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez) A töltelékhez: 2 ek. meggylekvár (cukrozatlan) 3 ek. likőr (kávélikőr, vagy rum) 10 dkg magozott meggy A mázhoz: 0.5 bögre nádcukor 4 ek. kókuszzsír 20 ml szójatej 2 ek. kakaópor 2 tk. vanília kivonat Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. A piskótához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is, és alaposan kikeverjük. Kizsírozott, kisméretű, kapcsos kerek formába öntjük, és megsütjük. Sütés közben a teteje felpúposodik, ezt a részt levágjuk amikor már teljesen kihűlt a tészta, és felaprítjuk. Ehhez egy villával hozzákeverjük a likőrt, a meggyet és a meggylekvárt, míg sűrű massza nem lesz, vigyázva, hogy ne legyen túl nedves, mert akkor eláztatja a tortát. A piskóta megmaradt alsó részét két lapra vágjuk, és a fenti masszával megtöltjük. A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat, forrásig hevítjük, utána még kb. 2 percig közepes hőmérsékleten főzzük, majd azonnal a tortára öntjük. Elsimítjuk, és miután megdermedt, szeleteljük. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |