| Tejkaramella (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1.5 kg kókuszcukor 0.8 kg kókuszolaj 0.5 liter kókusztejszín 1 bögre darabolt mandula 1 kk. himalája só 4 tábla étcsokoládé, vanília, fahéj, gyömbér (elhagyható) Elkészítés: Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük a cukrot, a kókuszolajat, a sót és a kókusztejszínt egy lábasba. Ha szeretnénk, tehetünk hozzá vaníliát, fahéjat vagy gyömbért. Közepes lángon forraljuk fel, vigyázva nehogy odaégjen. Kb. 20-30 perc alatt éri el a 250 fokot. Ezután öntsük a masszát az előkészített tepsibe, szórjuk meg mandulával és hagyjuk megszilárdulni. Ez több órát is igénybe vehet. Ha kész, vágjuk kockákra. Ha csokisan szeretnénk, mártsuk bele gőz felett megolvasztott csokiba, majd helyezzük őket sütőpapírra. Tanácsok: Ebből a mennyiségből kb. 2 kg tejkaramella készíthető. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |