| Almás pite (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt 125 g kókuszolaj 110 g cukor 1/8 kk. sütőpor kb. 6 ek. növényi tej 1 tk. vaníliás cukor A töltelékhez: 2 kg alma 10 dkg cukor fahéj vaníliapor porcukor Elkészítés: A tészta alapanyagait tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. A töltelékhez hámozzuk meg az almákat, reszeljük le és csavarjuk ki a levét. Egy kevés lé maradjon az almareszelékben. Tegyük egy fazékba, cukrozzuk meg, és pároljuk készre. Ha ezzel megvagyunk, akkor hozzáadhatjuk a fahéjat és vaníliaport. Hagyjuk kihűlni az almapépet. Ezután vágjuk ketté a tésztagombócunkat és nyújtsuk ki. Az egyik lap lesz a süti alja, amin elsimítjuk a tölteléket, utána rátesszük a másik adag tésztát. Szurkáljuk meg a tetejét villával, és 200 fokon előmelegített sütőben 20-30 percig süssük. Ha kihűlt a sütemény, porcukorral megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |